EXCLUSIV | Cum a prins Adrian Nartea rolul principal în noul serial al Antenei 1. Ce s-a întâmplat după întoarcerea lui de la Asia Express? + Exigența producătoarei Ruxandra Ion

09 08. 2024, 22:00

Adrian Nartea revine pe micul ecran după o pauză de doi ani. A semnat cu Antena 1 și din toamnă îl vedem în reality-show-ul Asia Express – Drumul Zeilor, unde face echipă cu Cosmin Vîjeu, dar și în noul serial “Iubire cu parfum de lavandă”, unde îl interpretează pe Ștefan, personajul principal masculin. Încă din timpul filmărilor prin Thailanda, Malaysia și Indonezia, actorul a fost antamat de producătoarea Ruxandra Ion pentru acest rol. Practic l-a ales protagonist mizând pe flerul ei și profesionalismul lui. În exclusivitate pentru CIAO.RO, Adrian Nartea a oferit detalii din culisele producției, precum și despre lucrul cu actrița Michaela Prosan, partenera lui din serial.

Ruxandra Ion a mizat pentru noul serial pe care îl pregătește pentru Antena 1 pe figuri cunoscute, dar care au lipsit în ultima vreme din atenția publicului.

Adrian Nartea, ofertat pentru serial în timpul filmărilor Asia Express

Celebra producătoare a mai lucrat cu Michaela Prosan, actriță care și-a reluat activitatea după 4 ani de pauză, timp în care a devenit pentru prima oară mamă. În ceea ce-l privește pe Adrian Nartea și el vine după o pauză de doi ani de la difuzarea serialului Vlad la Pro TV. Actorul a sărit peste etapa de casting, fiind ofertat în timp ce se afla la filmări pentru cel mai dur reality show din România, care va începe la Antena 1 pe 1 septembrie.

“Eram în Asia Express, în concurs, ne strângeam  pentru un careu și vine cineva de la producție și îmi spune că doamna Ruxandra Ion a întrebat, pentru că nu putea să vorbească direct cu mine pentru că nu ai telefoane în Asia Express, dacă eu aș fi de acord cu această propunere și în momentul ăla am zis: da, cum să nu? Am zis ok, să fac tot ce am de făcut aici și mă întorc și da, cu mare drag și cu plăcere și chiar cu recunoștință”, ne-a relatat el momentul în care a aflat că va fi protagonistul serialului “Iubire cu parfum de lavandă”.

Adrian Nartea: “A fost într-adevăr un wild card și o doză mare de încredere pe care eu am primit-o din partea Ruxandrei Ion”

Chiar dacă a avut o pauză pe micul ecran, respectiv 2 ani, Adrian Nartea a jucat în spectacole de teatru, dar și într-un film SF. S-a bucurat de încrederea acordată de Ruxandra Ion și s-a străduit să facă o figură bună la întoarcerea în țară.

“Cumva a fost într-adevăr un wild card și o doză mare de încredere pe care eu am primit-o din partea Ruxandrei Ion, pentru că, într-adevăr, proiectul, casting-ul la proiect s-a desfășurat foarte mult timp în absența mea, pentru că eu fiind plecat în Asia Express n-aveam cum să fiu prezent. Ceea ce practic în momentul în care eu m-am întors din Asia Express nu a fost decât o mare presiune pe umerii mei să confirm așteptările tuturor. Să fie în regulă pentru că doamna este exigentă.

Proiectul este destul de exigent în ceea ce privește programul și ce ai de făcut acolo. Și atunci lucrurile sunt delicate dacă – cum se zice în engleză – you don’t deliver. Și atunci a fost într-adevăr o presiune pe mine, care până la urmă s-a dovedit a fi utilă, se pare că a fost bine”, ne-a spus el fericit.

Adrian Nartea: “N-ai cum să n-ai chimie cu o fată așa frumoasă”

Adrian Nartea a făcut primele declarații pentru CIAO.RO despre Michaela Prosan, interpreta rolului principal feminin. Producţia aduce în prim plan o poveste originală de iubire, între doi oameni maturi Ștefan (Adrian Nartea) și Anda (Michaela Prosan), prinşi între două lumi complet diferite, dar care au şansa să îşi refacă viaţa, unul lângă celălalt şi să îşi găsească fericirea dincolo de toate greutăţile de care au avut şi continuă să aibă parte.

“Nu am mai lucrat împreună. O știam din celelalte produse ale doamnei Ruxandra Ion. Chiar nu știam ce a mai făcut în ultima vreme, pentru că n-am mai văzut-o pe scenă sau la televizor. M-a bucurat foarte mult această asociere și practic proiect-ul ăsta început împreună. În proiect este o chestie foarte drăguță de chimie între acești doi protagoniști. Ne-am întâlnit la citirea de scenariu. Nici n-ai cum să n-ai chimie cu o fată așa frumoasă!”, a spus, pentru CIAO.RO, Adrian Nartea.

Adrian Nartea: “Alina nu este încântată de faptul că într-adevăr momentul ei de relansare profesională e un pic încetinit”

Asumarea rolului de protagonist presupune și un program pe măsură, respectiv de 10 -12 ore petrecute pe platourile de filmare. Adrian Nartea are experiență în organizarea lucrurilor acasă. Practic, absența lui va fi suplinită de soția sa, Alina, care se va ocupa mai mult de Mara și de Petra – cele două fete ale lor.

“Lucrurile sunt asumate de toate părțile. Alina este încântată de proiect.  Nu este încântată de faptul că într-adevăr momentul ei de relansare profesională (n.r este make-up artist) e un pic încetinit, pentru că eu sunt în proiectul ăsta, dar în același timp e cumva ce am mai făcut, ceva ce știm să facem, ceva ce a intrat în sistemul nostru să zic așa.

Adică nu-i nimic nou, nu facem altceva decât să ne adaptăm la cerințele fetelor în toate formele posibile. Alina se întoarce la muncă, dar ea fiind freelancer poate să-și facă programul cum vrea ea și atunci lucrurile sunt destul de ok”, a conchis vedeta Antenei 1.

Foto: Instagram / PR Antena 1